About the project

Jednym z rygorystycznych wymogów, które należy spełniać w przemyśle mięsnym, jest procedura zachowania niezmienności warunków, w których znajdują się świeże, chłodzone lub głęboko mrożone produkty żywnościowe. Narażenie mięsa i jego przetworów na wyjście z zakresu zalecanej temperatury na którymkolwiek etapie łańcucha chłodniczego, może skutkować obniżeniem jakości bądź zepsuciem się danego produktu.

Jednym z punktów krytycznych, w których może dojść do przerwania ciągłości łańcucha chłodniczego jest załadunek i wyładunek towarów. Przy przeładunku produktów żywnościowych należy spełnić odpowiednie warunki transportu.

Aby sprostać rygorystycznym wymaganiom naszego klienta – producenta zdrowej żywności, dostarczyliśmy i zamontowaliśmy pneumatyczne rękawy uszczelniające holenderskiej firmy Stertil. Podczas prac przeładunkowych poduszki boczne i górna uszczelnienia bramowego WI doszczelniają stanowisko niemal hermetycznie, niezależnie od wielkości pojazdu ciężarowego, dzięki czemu zapewniają najwyższe standardy higieny pracy. Oczekiwania i wymagania naszego klienta zostały w pełni spełnione.